Walgreens versterkt leiderschap met nieuwe benoemingen Door Investing.com (2024)

DEERFIELD, Ill. - Walgreens heeft de benoeming aangekondigd van Tracey Koller als Chief Merchandising Officer en Sharmila Sudhakar als Group Vice President en Hoofd Digital Commerce. Deze strategische aanwervingen zijn bedoeld om de retail- en digitale ervaring voor klanten te verbeteren en de efficiëntie in de winkels te verhogen als onderdeel van de ommekeer in het bedrijf.

Tracey Koller brengt meer dan drie decennia ervaring mee in haar functie, waarin ze toezicht zal houden op de merchandisingstrategie, productmix, relaties met leveranciers en activiteiten. Haar carrière omvat leidinggevende posities bij Party City, News Corp, Whole Foods en Target. Koller toonde zich enthousiast over haar komst bij Walgreens en benadrukte de mogelijkheid om leiding te geven op het gebied van gezondheid en schoonheid en gezondheid voor vrouwen, terwijl ze het productassortiment verfijnt.

Sharmila Sudhakar wordt verantwoordelijk voor het stimuleren van digitale omzetgroei in de business lines van Walgreens, waaronder retail, apotheek, fotoservice en gezondheidsdiensten. Sudhakars achtergrond omvat functies bij Tailored Brands, Walmart, Tile, Gap Inc. en eBay. Ze benadrukte de unieke mogelijkheden van Walgreens op het gebied van klantbetrokkenheid en staat te popelen om de digitale en omnichannel mogelijkheden van het bedrijf verder te ontwikkelen.

Beide leiders zullen eind augustus met hun functie beginnen. Walgreens, onderdeel van Walgreens Boots Alliance, Inc. (NASDAQ:WBA), heeft bijna 9.000 verkooppunten in de VS en Puerto Rico en richt zich op het leveren van geïntegreerde gezondheidszorg en detailhandel.

Deze stap maakt deel uit van de voortdurende strategie van het bedrijf om een centrale rol te spelen in apotheek- en gezondheidszorgdiensten, waarbij een omnichannelervaring wordt geboden die fysieke en digitale platforms combineert. De apothekers van het bedrijf bieden een scala aan diensten, met als doel de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren, met name voor minderbedeelde bevolkingsgroepen.

De informatie in dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Walgreens.

In ander recent nieuws heeft Walgreens Boots Alliance verschillende belangrijke ontwikkelingen aangekondigd. Het bedrijf voltooide een openbaar aanbod van $ 750 miljoen aan obligaties, met een rendement van 8,125% en een looptijd tot 2029. De opgehaalde fondsen kunnen worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder het herfinancieren van bestaande schulden, het financieren van investeringen of het ondersteunen van de operationele behoeften van het bedrijf.

Walgreens heeft ook tot $ 25 miljoen toegekend gekregen voor het uitvoeren van een Fase IV observationele studie naar de effectiviteit van het COVID-19 vaccin. De studie, die wordt gefinancierd door de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), is bedoeld om het uitgebreide netwerk van Walgreens' openbare apotheken te gebruiken om de volksgezondheid te bevorderen.

Op het financiële front onthulde Walgreens' winst over het derde kwartaal van het boekjaar 2024 een aangepaste winst per aandeel (EPS) van $0,63, wat leidde tot een herziene prognose voor het hele jaar van $2,80 tot $2,95 EPS. Verschillende analistenbureaus, waaronder RBC Capital Markets, TD Cowen, Truist Securities en Mizuho Securities, pasten hun koersdoelen voor Walgreens-aandelen aan, terwijl ze hun respectieve ratings handhaafden.

Daarnaast is Walgreens een samenwerking aangegaan met Instacart om begunstigden van het Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) in staat te stellen hun Electronic Benefit Transfer (EBT) betalingen te gebruiken voor online aankopen. Deze samenwerking is bedoeld om de toegang tot voedsel voor gemeenschappen te verbeteren.

Verder heeft Walgreens zijn statuten bijgewerkt om ze beter af te stemmen op de Delaware General Corporation Law en zijn eigen Certificate of Incorporation, waarbij zaken als communicatie op afstand voor vergaderingen, toegang tot de aandeelhouderslijst en vereisten voor kennisgeving aan de orde komen.

Tot slot is William H. Shrank benoemd tot lid van de raad van bestuur van Walgreens. Deze recente ontwikkelingen weerspiegelen de voortdurende inspanningen van Walgreens om haar activiteiten en financiële prestaties te optimaliseren.

Inzichten van InvestingPro

Terwijl Walgreens zijn leiderschapsteam blijft versterken met strategische aanwervingen, blijft de financiële gezondheid van het bedrijf een kritieke factor voor beleggers. Volgens InvestingPro-gegevens heeft Walgreens Boots Alliance, Inc. (NASDAQ:WBA) een marktkapitalisatie van $9,34 miljard, wat de omvang van haar activiteiten weerspiegelt. Ondanks uitdagende marktomstandigheden is het bedrijf erin geslaagd om een omzetgroei van 6,92% te realiseren in de laatste twaalf maanden vanaf Q3 2024, wat duidt op een veerkrachtige prestatie in zijn sector.

De retailgigant rapporteerde in dezelfde periode ook een brutowinst van $26,75 miljard met een brutowinstmarge van 18,38%, wat zijn vermogen om winstgevend te blijven ondanks de kostendruk onderstreept. De negatieve koers-winstverhouding van -1,6 en een aangepaste koers-winstverhouding van -12,59 benadrukken echter de winstuitdagingen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd, mogelijk beïnvloed door bredere trends in de sector of bedrijfsspecifieke factoren.

InvestingPro Tips suggereren dat het aanzienlijke dividendrendement van 9,24% vanaf 2024 inkomstengerichte beleggers kan aantrekken, hoewel het belangrijk is om de aanzienlijke afname van de dividendgroei van -47,92% in de afgelopen twaalf maanden op te merken. Daarnaast bevat het InvestingPro-product meer tips met betrekking tot dividendstrategieën en analyse van aandelenkoersen, met in totaal 25 extra tips voor beleggers die op zoek zijn naar uitgebreide inzichten.

Walgreens' benoeming van nieuwe leidinggevenden met een sterke achtergrond in merchandising en digitale handel zou cruciaal kunnen zijn bij het navigeren door het huidige winkellandschap en het vergroten van de aandeelhouderswaarde. De volgende winstdatum van het bedrijf is vastgesteld op 10 oktober 2024, wat meer duidelijkheid zal geven over de impact van deze strategische stappen en het financiële traject van het bedrijf.

Dit artikel is vertaald met behulp van kunstmatige intelligentie. Raadpleeg voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Walgreens versterkt leiderschap met nieuwe benoemingen Door Investing.com (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5690

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.